Hotel Tobaco
European Property Awards World Travel Awards
Arrival 21 November' 24
Departure 22 November' 24
Wesele TripAdvisor

12.04.2019

Przepisy Szefowej Kuchni - Blok Czekoladowy

W Dniu Czekolady Szefowa Kuchni Aneta Wiśniewska nie mogła zaproponować innego przepisu jak na domowy Blok Czekoladowy!

Składniki:

½ szklanki mleka
¾ szklanki cukru
4 łyżki kakao
250 g masła
2 szklanki mleka w proszku
kilka kropli aromatu pomarańczowego

herbatniki, wafle, bakalie np.: rodzynki, żurawina, posiekane orzechy, migdały

Sposób przygotowania:

  1. Mleko, cukier, masło i kakao przełożyć do garnka i podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą i nie doprowadzić do zagotowania.
  2. Ściągnąć garnek z pieca i miksując dodać stopniowo mleko w proszku. Mieszać do otrzymania jednolitej masy. Dodać aromat. Na końcu wmieszać łyżką drewnianą połamane na małe kawałki herbatniki lub wafle i bakalie.
  3. Masę wyłożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać łyżką i wstawić do lodówki do stężenia na parę godzin.
     

Lub ewentualnie zapraszamy do Restauracji u Kretschmera gdzie blok czekoladowy w polewie ze słonego karmelu i ze śliwką serwujemy codziennie, a dziś w pakiecie z wybraną kawą lub herbatą. 

newsletter
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close